Sunday, 15 May 2011

Coklat @ Gula-Gula?

Salam everyone...
What's up?? Semoga Sihat2 hendaknyer yer..
erm..hari ni bangun awal mcm biasa dan xtahu nak buat ape..
jadinya, terfikir nk update blog yang tak seberapa nih.. :)

ahaa... nak tanya sumtin nih..
korang suka makan coklat x??
Toblerone, Hersey, Daim, Cadbury..emm..ape lagi eh..
tak kisahla ape2 pun..
korang suka x?hehe

saya pun suka..
Kalo girl mesti tak leh lari dari suka makan coklat kan..?
ade yang suka makan untuk hilangkan stress
ade yang suka makan untuk naikkan mood study
ade yang suka makan sebab kempunan...
ehm..ade mcm2 lagi lah yg bg alasan knp suka mkn coklat nih
kan3? hehe

ha..topik hari nih berkaitan coklat dan gula2..
eh3..ape plak kaitannya kan?
coklat tu COKLAT lah..
gula2 tu, GULA2 lah..
mane same...

haha..tpi sebenarnya memang xdek kaitan..
cuma saya nih xbezakan panggilan coklat n gula2..
erk..macam tak faham je kan?huhu

cmnilah..senang cter jom kte usha dialog kt bawah nih =>

Situasi 1:
(Girl 1, org Pahang.. Girl 2, org Melaka)
Girl 1 : Ayu ade Coklat x?
Girl 2 : xdek la Farah.. Gula2 ade la..
Girl 1 : Ha..gula2 lah.. tu lah yang saya nak..
Girl 2 : laa..tdi cakap nak coklat..
Girl 1 : oh, maaflah. saya panggil gula2 tu coklat.. dari kecik lagi..huhu


Situasi 2 :
(both of Girl orang Pahang)
Girl 1 : Huda ade coklat x?
Girl 2: ade..saya ade hacks je nih.
Girl: haa.. bolehlah..hacks pun hacks lah..

haa..cmne kwn2?ade nampak perbezaan x?
huhu...sebenarnye saya panggil gula2 tu coklat..
org Pahang lah kate kan..
tpi xtahulah org Pahang yang len cmne..
setakat yg sy jumpe memang kitorang panggil gula2 tu adelah coklat..
haha... cm xmasuk akal je kan..

tpi, memang tu lah kenyataannyer..
kadang2, ble mintak coklat kat kawan2, ramai yang hulurkan COKLAT, bukan gula2..
huhuhu
xpelah, ape2 pun.. ia tetap manisan jugak..
ye kan?

erm..klah..
rasenyer setakat tu jelah untuk kali nih..
sehingga bersua lagi di lain masa ye kwn2..
salam ukhwah =)

p/s :
sy panggil jajan : cekedish :)..



1 Coretan~:

schaze zainn said...

me orang ipoh.
tapi pangei gula2 tu gula-gula la..
ekeke. dulu waktu blaja kat kedah,
selalu juga bertekak dgn dorg pasal WORD macam ni la.haha ;p
selain tu, kalo kat kedah@penang, dorang pangei biskut kering tu roti..adeh. pening, pening =,=" sy selalu konpius dgn dorang. btw salam kenal :)